İGE’nin koordinasyonunda, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ev sahipliğinde ve Türk Eximbank’ın desteğiyle Akbank, Garanti BBVA, İş Bankası, Odeabank ve Yapı Kredi sponsorluğunda gerçekleşen İhracatın Finansmanı Buluşmaları etkinliği 300’ün üzerinde ihracatçının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.
Akdeniz; ‘’ İGE olarak, ihracatçılarımızın finansmana erişim olanaklarını genişletmek için ihracatçılar ve bankalar arasında kurduğumuz bu etkileşimi önemsiyor ve daha da geliştirerek geleceğe taşımak istiyoruz.’’
Toplantının açılışında konuşan İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz yaptığı değerlendirmede “İhracatın kalbinin attığı İstanbul’da birlikten doğan gücün katkısını fiiliyata aktarma yolunda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. İGE olarak, ülkemizin ihracat performansını maksimize etmek ve bu alana daha fazla kaynağın aktarılmasını sağlamak en önemli misyonumuz. İhracatın sürdürülebilir büyümesi için finansmanın kilit öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, kesintisiz ve sürdürülebilir finansman erişimini sağlamak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle İstanbul’da, ticaretin kalbi olan bu şehirde bulunan ihracatçılarımız ve finans kuruluşları arasındaki iş birliğini güçlendirerek finans ve ihracat dünyası arasındaki sinerjiyi artırıyor ve somut çözümler üretmek adına önemli bir platform sunuyoruz. Bu çabalarımızın, ülkemizin ihracat potansiyelini gerçekleştirmesi, ihracatçılarımızın büyümesi ve Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz. Birlikte, ihracatı geliştirmeye ve sürdürülebilir büyüme yolunda çalışmaya devam edeceğiz.’’ dedi.
“Türk Ticaret Bankası yıl sonuna doğru kredi vermeye başlayacak.’’
Değerlendirmede bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı (TİM) Mustafa Gültepe
‘’Üretim ve ihracat ekonominin itici gücünü oluşturuyor. TİM olarak bu gerçekten hareketle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile başladık. 2028 için de 375 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyoruz. Hedefe ulaşabilmenin yolu daha çok üretmekten, yüksek teknolojinin imkânlarını kullanmaktan, tasarımla, markalaşarak, inovatif fikirlerle ürettiğimize değer katmaktan geçiyor. İhracatçı firmalarımızın tüm bu alanlardaki kapasitelerini geliştirebilmeleri için uygun koşullarda finansmana erişim büyük önem arz ediyor. Tüm sektörlerimizin temsilcileriyle bir ay boyunca yaptığımız toplantılarda finansman birinci öncelik olarak öne çıktı. Birçok sektörde cirolar daraldığı için ihracatçı firmalarımız uzun vadeli, düşük faizli finansmana ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle İGE’nin ‘İhracatın Finansmanı Buluşmaları’ etkinliğinde kredi alanlarla kredi verenleri bir araya getirmesini çok anlamlı buluyorum. İGE aracılığı ile geçen yıl ihracat ailemize kazandırdığımız Türk Ticaret Bankası’nı yeniden yapılandırma çalışmalarımız da bütün hızıyla devam ediyor. Banka yıl sonuna doğru ihracatçılarımıza kredi vermeye başlayacak. Öte yandan, yeşil dönüşümün finansmanında kullanılacak bir destek paketi için bankalarımızla görüşmelerde sona doğru yaklaşıyoruz. İnşallah bu konuda da yakın gelecekte ihracatçılarımıza bir müjde vereceğiz.’’ dedi.
Bankaların üst düzey temsilcileri Bankacılık ve Finans panelinde ihracatçılara sundukları finansman çözümleri hakkında bilgi verirken, Türkiye İhracatçılar Meclisi temsilcileri; TİM Başkan Vekili Çetin Tecdelioğlu, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Baran Çelik ve TİM Sektörler Konseyi Üyesi Erdem Çenesiz’in katılımıyla gerçekleşen panelde katılımcılar sektörel analizler eşliğinde finansmana yönelik ihtiyaçlarını dile getirdiler. İhracatta finansmanın değerini vurgulayan Kasım Akdeniz tehditler ve fırsatlar başlığı altında kaynağın doğru ve verimli kullanımına dikkat çekti. Eximbank Pazarlama Direktörü Mehmet Efkan Bingöl, Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu finansman imkanlarını tanıttı. Program İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz’in sunumu ile son buldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024SPOR
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024GÜNDEM
08 Eylül 2024